Kokneses mūzikas skola
lapas galva

Kokneses novads

Re, kādi izauguši!

15.01.2016 kur : Kokneses mūzikas skola

7klavierklase_1.jpg15.janvārī Kokneses Mūzikas skolas zālē pulcējās mazi un lieli – skolas jubilejas koncertsērija ir sākusies! Tautā runā dažādi - gaidīšana esot interesantāka un emocionālāka par pašiem svētkiem, citi bilst – kas var būt skaistāks par pašiem svētkiem!

Šīs dažādās emocijas izjutām mēs visi, gan tie, kas muzicēja Kokneses Mūzikas skolas Klavieru klases prezentācijas koncertā, gan tie, kas ar lielu saviļņojumu vēroja un klausījās. Koncerts sākās ar vārdiem:

„Tu, cēlā daile, mana saule esi,

Kad dzīves tumsa laižas dvēselē.

Tev pieder sirds, ko mīlas rokās nesi

No tumsas gaismas pasaulē.

Kad pirksti slīd pār Tavas kokles stīgām,

Gaist skumjas gaišā prieka akordā.

Par dzīves stundām- liegi svētlaimīgām,

Paldies tev, daiļā Dieve - Mūzika!

Par to, lai tūkstoš paldies Tev!”

Tad sekoja lūgšana Dižajam Pavēlniekam – klavierēm, lai šodien, šajā koncertā viņa prāts ir labvēlīgs un klausa jauno mūziķu vēlmēm.

Bijīgi Dižajam Pavēlniekam tuvojās mazie pianisti un tiešām varēja just mūzikas instrumenta atsaucību un labvēlību – klavieres skanēja izjusti un pilnībā atspoguļoja katra skaņdarba būtību. Pēc patreizējo audzēkņu priekšnesumiem sekoja ilgi gaidīto, beidzot sagaidīto skolas absolventu koncerts. No Jelgavas Mūzikas vidusskolas tālo ceļu bija braukusi Elīna Stāmure, lai ar Skarlatti skaņdarbiem ievestu mūs klasiskās klaviermūzikas pasaulē. Kaspars Bumbišs – J.Vītola Mūzikas akadēmijas maģistrants, gatavojās konkursam Prāgā. Viņa programmā B. Smetanas skaņdarbi. Koncerta noslēgumā A. Pjacolli „ Tango” atskaņoja klavieru duets – Gita Tarasova un Raitis Kveska.

Klausītāju ovācijas nerimās! Tie patiešām bija klaviermūzikas svētki! Paldies jauniešiem par lielisko sniegumu, paldies par to, ka izaugāt talantīgi, muzikāli, atsaucīgi un sirsnīgi! Mazajiem pianistiem jūs sniedzāt lielisku paraugstundu – ko mūzikā var sasniegt, ja vien ir vēlēšanās!

Liels paldies koncerta organizētājiem – Kokneses Mūzikas skolas Klavieru klases skolotājiem. Īpašs paldies skolotājai Oksanai Smelnyakai, jo Elīna, Gita, Kaspars un Raitis ir viņas bijušie audzēkņi!

Nākamais skolas jubilejas koncerts 26.februārī Kokneses novada domes zālē. Prezentēsim Vijoļspēles klasi. Būsiet gaidīti!

Koncerta noslēgumā vēl viens priecīgs pārsteigums – Flautas spēles klases audzēkne Patrīcija Bērzkalna piedalījās vēstuļu konkursā „ Piepildi savu sapni”, kuru organizēja TV 3 , InCredit Group un Mūzikas Centrs. Viņai paveicās: Patrīcija nu ir jaunas, lieliskas flautas īpašniece! Flauta meitenei tika pasniegta Klavierspēles klases prezentācijas noslēgumā, lai jau martā tā varētu skanēt Pūšaminstrumentu klases prezentācijas koncertā. No sirds apsveicam, un, kā teica Patrīcijas māmiņa : „Ticiet sapņiem! Tie mēdz piepildīties!”

Silvija Cīrule,

Kokneses Mūzikas skolas direktore

printēt
3klavierklase_1.jpg 6klavierklase_1.jpg 1klavierklase_1.jpg 2klavierklase_1.jpg 4klavierklase_1.jpg 5klavierklase_1.jpg 7klavierklase_1.jpg
Pasākumu kalendārs
<>

Jaunākās galerijas


back to top