Kokneses mūzikas skola
lapas galva

Kokneses novads

Jaunumi

Kokneses Mūzikas vokālais ansamblis jauno dziedātāju konkursā

19.01.2016

1broks_1.jpg14. janvārī Kokneses Mūzikas skolas vokālais ansamblis piedalījās VIII Staņislava Broka Jauno dziedātāju konkursā un ieguva I pakāpes diplomu.Konkursu organizēja St. Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola, kā vienu no pasākumiem, kas veltīts Staņislava Broka piemiņai, atzīmējot viņa 90. gadu jubileju. Tā kā konkursa idejas pamatā bija apvienot Staņislava Broka daiļradi un Latgales kultūras bagātības – latgaļu dziesmas, tad konkursa nolikums paredzēja obligātās latgaliešu tautasdziesmas atskaņojumu. Konkursā piedalījās dažāda vecuma dziedātāji no 19 Latvijas Mūzikas skolām.

Kokneses Mūzikas skolas audzēkņi šai konkursā piedalījās pirmo reizi. Parasti no dalības konkursā atturēja latgaliešu valodas izrunas apguve, kas mūsu novadam tomēr nav raksturīga. Pēc uzstāšanās varējām vērot arī citu konkursantu sniegumu, smeļoties pieredzi un jaunas atziņas turpmākajam darbam.

Lasīt visu ziņu

Re, kādi izauguši!

15.01.2016 kur : Kokneses mūzikas skola

7klavierklase_1.jpg15.janvārī Kokneses Mūzikas skolas zālē pulcējās mazi un lieli – skolas jubilejas koncertsērija ir sākusies! Tautā runā dažādi - gaidīšana esot interesantāka un emocionālāka par pašiem svētkiem, citi bilst – kas var būt skaistāks par pašiem svētkiem!

Šīs dažādās emocijas izjutām mēs visi, gan tie, kas muzicēja Kokneses Mūzikas skolas Klavieru klases prezentācijas koncertā, gan tie, kas ar lielu saviļņojumu vēroja un klausījās. Koncerts sākās ar vārdiem:

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Koncertā tiksies vairākas paaudzes

13.11.2015 17:00 kur : Kokneses mūzikas skola

muzikals-sveiciens_2.jpgDraudzīgā, sirsnīgā atmosfērā sildīsimies mūzikas saulītē, priecāsimies par skaisto Latvijas rudeni un domās vēlēsim savai tēvu zemei saules mūžu! Aicinām uz neparastu Latvijas proklamēšanas gadadienas koncertu Kokneses Mūzikas skolā 13.novembrī plkst. 17:00!

Kokneses Mūzikas skolas audzēkņi, audzēkņu vecāki un skolotāji ar patīkamu satraukumu gatavojas 13.novembra koncertam “Muzicēju kopā ar ģimeni”.

Lasīt visu ziņu

Ģimeniski silts sveiciens svētkos!

13.11.2015 kur : Kokneses mūzikas skola

img_20151116_wa0008_1.jpgĢimeniski silts un kā skaists sveiciens Latvijas valsts dzimšanas dienā 13. novembra vakarā Kokneses Mūzikas skolā izskanēja koncerts „Muzicēju kopā ar ģimeni”.

Koncertā uz skatuves satikās vairākas paaudzes - Kokneses Mūzikas skolas skolēni, viņu vecāki, vecvecāki un skolotāji.

„Lai tev vienmēr droša gaita, kad pa tēvu zemi ej!” – dziesmā cits citam novēlēja Kokneses Mūzikas skolas jaunāko klašu kora dziedātāji un diriģente Lelde Kamzole-Gagaine.

Dziesmoto pasākumu vadīja un koncerta māksliniekiem sirsnīgus vārdus veltīja skolotājas Iveta Bērziņa un Gundega Ermiča.

Vērojot muzikālos priekšnesumus, radās pārliecība – mūsu novadā ir stipras un brīnišķīgas ģimenes, kurās no vecākiem un vecvecākiem mantoto muzicēt prieku turpina bērni un mazbērni, pateicoties dzīves gudriem un talantīgiem pedagogiem.

Lasīt visu ziņu galerija (29)

Kokneses mūzikas skola uzsāk 25. mācību gadu

02.09.2015

muzskola_010915_2.jpgKokneses Mūzikas skola 1.septembrī sāks savu pastāvēšanas divdesmit piekto gadu. Šajos gados skola manāmi pārvērtusies – skaistās, estētiski noformētās, gaišās telpās mūzikas instrumentu spēli, teorētiskās zināšanas apgūst 85 audzēkņi no Vietalvas, Klintaines, Meņģeles, Iršu, Bebru un Kokneses pagastiem.

Vispopulārākā un pieprasītākā pašlaik ir Flautas spēles klase, kā arī Saksofona spēles klase. Priecājamies par audzēkņu interesi Vijoļspēlē un Akordeona spēlē.

Jaunais mācību gads ritēs skolas jubilejas zīmē. Jau sākot ar 2016.gada janvāri sāksim svinības ar izglītības programmu prezentācijām, kuras notiks gan skolas zālē, gan Kokneses kultūras namā, gan ev.luteriskajā dievnamā. Mums atliek vien aicināt: “ Sekojiet reklāmai!”.

Visiem skolas bērniem, skolotājiem un vecākiem novēlam atklāsmēm pilnu, interesantu, radošu Jauno mācību gadu!

Kokneses Mūzikas skolas kolektīva vārdā – Silvija Cīrule

Audzēkņu papilduzņemšana Kokneses Mūzikas skolā

24.08.2015

2015.gada 31.augustā, plkst.18:00

KOKNESES MŪZIKAS SKOLĀ

audzēkņu papilduzņemšana sekojošās profesionālās ievirzes izglītības programmās:

• Klavieru spēle;

• Kora klase;

• Pūšaminstrumentu spēle (trompete, trombons, tuba)

Vairāk informācijas – m.t. 29159071

No Vīnes mājup ar zelta medaļu

03.08.2015

No 28. līdz 30. jūlijam Vīnē notika pasaules orķestru festivāls. Ar iegūtu zelta medaļu no grandiozā muzikālā pasākuma mājup atgriezies Latvijas jauniešu pūtēju orķestris, kura sastāvā spēlēja koknesietes saksofonistes Elza Lācīte un Laura Vilcāne. Abas meitenes arī pērn bija šī orķestra dalībnieces. Šopavasar Elza un Laura absolvēja Kokneses mūzikas skolu, kur saksofona spēli mācījās pie pedagoga Ziedoņa Puķīša. Lai meitenes Latvijas Jauniešu pūtēju orķestra sastāvā piedalītos Pasaules orķestru festivālā, Kokneses novada dome viņu brauciena dalības maksai piešķīra finansējumu -  440 eiro.

Lasīt visu ziņu

Absolventi 2015

04.06.2015

ipf_5652_1.jpgŠogad Mūzikas skolu beidza 9 absolventi.

Kora klasi Agnese Dzirkale (ped. Lelde Kamzole - Gagaine) , klavieru klasi Atis Āre, Jūlija Laurinaviča, Andris Belousovs, Beāte Beatrise Brūvere, Renāte Zjukova ( ped. I. Makareni, O. Smelnaka, J. Bumbišs, A. Puķīte) flautas klasi Elīza Matušonoka, Anna Ziediņa un Otto Gustavs Bērzkalns ( ped. E. Veldre).

Paldies bērniem, ka izturēja cits sešus, cits astoņus gadus, taču vislielākais paldies vecākiem par atbalstu, izturību šajā grūtajā mācību laikā.

Paldies par mīļajiem vārdiem un novēlējumiem skolas direktorei Silvijai Cīrulei un kolektīvam.

Iveta Bērziņa

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Kokneses mūzikas skolas mācību gada atskaites koncerts

02.06.2015 17:00 kur : Kokneses kultūras centrs

02062015_muzikas_skola_1_1.jpg

Ar atskaites koncertu 2. jūnijā veiksmīgu mācību gada noslēgumu atzīmēja Kokneses mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi. Kultūras nama zālē bija pulcējies viss skolas kolektīvs, audzēkņi, vecāki un citi mūzikas draugi.

Koncerts aizsākās ar Beātes Beatrises Brūveres izpildīto skaņdarbu “Pirmo reizi 1.klasē”. Tālāk klausītājus priecēja mazo vijoļnieču ansamblis skolotāja Jāņa Atslēgas vadībā. Uz “Dziesmas prieku” un “Jautro danci” aicināja kora klases ansamblis un skolotāja Lelde Kamzole-Gagaine. Ar noslēpumainajām flautas skaņām mūs iepazīstināja Ilonas Makareni audzēknes Paula Užule un Anna Ziediņa. Allas Puķītes audzēkņi priecēja ar skaņdarbiem “Allegro” un “Aria”. Kamerorķestris un skolotāja Iveta Bērziņa ar burvīgām akordeonu skaņām uzbūra ainas no kinofilmas “Titāniks”. Ziedoņa Puķīša vadītais saksofonu trio un saksofona ansamblis spēlēja jautri un atraktīvi, ar to izpelnoties varenus skatītāju aplausus. Koncerts noslēdzās ar skolas kora uzstāšanos un dziesmu “Paši skaistākie vārdi”.

Lasīt visu ziņu galerija (31)

Kokneses mūzikas skolas kamerorķestris „Akordeona dienu” ietvaros spēlē Lielajā ģildē

11.05.2015

img_1671_1.jpg29.aprīlī ar Samāriešu fonda atbalstu Kokneses mūzikas skolas kamerorķestris devās uz Rīgu, kur „Akordeona dienu” ietvaros spēlēja noslēguma pasākumā Lielajā ģildē. Koncerts noritēja divās daļās - pirmajā daļā katrs kolektīvs spēlēja divus skaņdarbus no sava repertuāra, otrajā daļā koporķestrī muzicēja bērni un jaunieši no Maskavas bērnu un jauniešu centra „Izglītība un Kultūra”, Minskas mūzikas vidusskolas, Ugāles mūzikas un mākslas skolas, Rīgas Skolēnu pils un Kokneses mūzikas skolas.

Lasīt visu ziņu

Ak, aprīli!

20.04.2015

img_6906_1.jpgAprīlis Kokneses mūzikas skolā šogad ir neparasti „karsts” mēnesis: ieskaites, koncerti, eksāmeni, skates mijas ar obligātajām stundām, mēģinājumiem. Ja vien diennaktī būtu mazliet vairāk kā 24 stundas, tad, varbūt, atliktu kāds brīdis atpūtai!

Skolas koris veiksmīgi izturējis Dziesmu svētku atlases I kārtu. Piešķirtā I pakāpe dod iespēju II kārtā uzrādīt vēl labāku rezultātu un tikt uz Lielo vasaras notikumu Rīgā. Atlase būs skaudra un nežēlīga, jo Latvijā skolēnu koru ir daudz, taču Mežaparka estrādē visiem vietas nepietiks… . Tādēļ novēlēsim skolas korim izturību un līdz 11.maijam (II kārtas dienai) no sirds pastrādāt un „noslīpēt” visas Dziesmu svētku repertuāra dziesmas, jo viena no tām būs obligāta, bet pārējās divas tiks izlozētas 5 dienas pirms uzstāšanās!

Lasīt visu ziņu
Pasākumu kalendārs
<>

Jaunākās galerijas


back to top