Kokneses mūzikas skola
lapas galva

Kokneses novads

Jaunumi

Akordeonistu orķestrim panākumi starptautiskā konkursā

13.05.2024

macibu-orkestris.webpNo 24. -25. aprīlim Mārupes Mūzikas un mākslas skolā notika IV Starptautiskais akordeona spēles konkurss "Concord of sounds 2024" gan klātienē, gan attālināti. Konkursa dalībnieki bija gan akordeonisti  - solisti, gan maza un liela  sastāva viendabīgi un  jaukti ansambļi un orķestri, kā arī no mūzikas skolām, mūzikas vidusskolām un augstskolām. Mūsu mūzikas skolas akordeonistu mācību orķestris piedalījās attālināti mūzikas skolu orķestru kategorijā un ieguva 2. vietu. Šajā kategorijā piedalījās 3 orķestri, bez mums vēl orķestranti no Polijas un Igaunijas. Mūzikas vidusskolu orķestra kategorijā piedalījās viens orķestris no Serbijas.

Ļoti priecājamies, ka mūsu Koknesē varam lepoties ar akordeonistu orķestri, kas Latvijas mūzikas skolās ir retums. Lai arī turpmāk orķestra dalībniekiem un skolotājai Karolīnei Vancānei  veiksmīgas radošās darbības un izturība.

Lasīt visu ziņu

Lepojamies ar sasniegumiem!

03.05.2024

whatsapp-image-2024-05-02-at-13-28-49.webp29. aprīlī Kokneses Mūzikas skolas 2. Flautas klases audzēknes Melānija Ornicāne un Elza Risa devās uz Ulbroku, lai piedalītos VII Mazpilsētu un lauku mūzikas skolu konkursā Flautas spēles audzēkņiem "Flautu balsis". Konkursā piedalījās 50 flautas spēles mīļotāji. Junioru grupā Melānija Ornicāne ieguva godpilno I vietu (24,33 punkti) un Elza Risa - Atzinību (19 punkti). Apsveicam un lepojamies!

 Paldies skolotājai Ilonai Makareni par atbalstu un vecākiem par nodrošināto transportu!

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Koknesieši muzicē Liepājā

29.04.2024

24063c5b-c536-493d-bdb6-fec4f71a6e69.webp26. aprīlī Kokneses Mūzikas skolas akordeonistu mācību orķestris muzicēja Liepājas Karostas mūzikas skolā. Ar šo skolu izveidojās draudzība gadu laikā, kad liepājnieki regulāri piedalījās mūsu skolas organizētajos starptautiskajos pianistu un akordeonistu konkursos. Liepāja mums asociējas ne tikai kā vēju pilsēta, bet arī ar to, ka, liekas, viņi, gandrīz katrs, prot spēlēt kādu mūzikas instrumentu. Pie skolas mūs mīļi sagaidīja direktore Aiga Tiltiņa. Mūsu sadraudzības koncertu noklausījās arī liepājnieks Andris Kristons, mūsu Kokneses novada Goda pilsonis, komponists, kuram ir ilgstoša muzikālā sadarbība Koknesē.

Lasīt visu ziņu galerija (29)

Veiksmīgi aizvadītas 20. Akordeonu dienas

29.04.2024

kopbilde.webp24. un 25. aprīlī VEF Kultūras pilī izskanēja "Akordeona dienu" koncerts. Šis bija ļoti zīmīgs jubilejas koncerts, ir pagājuši tieši 20 gadi, kopš Kokneses Mūzikas skolas direktore Iveta Bērziņa un akordeona spēles skolotāja Karolīne Vancāne šos koncertus organizē.  Šī festivāla mērķis ir popularizēt bērnu un jauniešu muzicēšanu akordeonistu orķestrī, apmainīties pieredzē ar citu akordeonistu orķestru diriģentu darbību. Mūsu orķestris ir muzicējis prestižās Rīgas koncertzālēs – Melngalvju namā, Lielajā ģildē, Mazajā ģildē, Ziemeļblāzmas Kultūras centrā, ilgus gadus sv. Pētera baznīcā, Ugālē un, protams, mūsu Koknesē. Esam plaši muzicējuši arī ārzemēs Lietuvā, Beļģijā, Vācijā, Luksemburgā. Ļoti laba sadarbība ir izveidojusies ar Rīgas Skolēnu pils akordeonistu ansambli "Opuss", kura vadītāja arī ir mūsu akordeona spēles skolotāja Karolīne Vancāne.

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Ciemos bērni un vecāki

29.04.2024

25-aprilis-kopa.webpIk gadu Kokneses Mūzikas skola ciemos aicina PII "Gundega" bērnus, lai pastāstītu kādus mūzikas instrumentus mūsu skolā var apgūt un kā šie instrumenti skan. Skatītāju pulciņš bija kupls – grupiņas "Zvaniņš", "Sprīdītis", "Kamenīte" bērni, skolotāji un vecāki ar interesi klausījās koncertiņu, jo jaunie mūziķi - izpildītāji bija šo grupiņu bērni, kuri jau mācās Kokneses Mūzikas skolā. Pūšaminstrumentu spēles skolotājs Jānis Grahoļskis parādīja un spēlēja mūzikas instrumentus, kurus Interešu izglītības programmas bērni fiziski vēl nevar ne noturēt, ne iepūst – eifonijs un trompete. Piecgadnieki un sešgadnieki  -  visi spēlē blokflautu. Šajā mācību gadā skolā mācās 16 pirmsskolas piecgadīgie un sešgadīgie bērni. No tiem 8 bērni jau rudenī turpinās mācības 1. klasē.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Pozitīvas emocijas Olimpiskajā dienā Skrīveros

29.04.2024

1714377909780.webp24. aprīlī Skrīveru Mūzikas un mākslas skolā notika Olimpiskā diena, kurā piedalījās arī Kokneses Mūzikas skolas audzēknes – Kitija Naudiņa, Marija Dervanova un Melānija Ornicāne, kā arī skolotājas Zane Stupāne un Nadežda Stankeviča. Dalībniekiem bija iespēja piedalīties orientēšanās uzdevumos, sajust īstu komandas garu sporta aktivitātēs, izpaust savu radošumu gleznojot savas emocijas. Pasākuma noslēgumā atjaunot spēkus, cienājoties ar gardo un silto zupu. Gaisā virmoja bērnu smiekli un saliedējoša atmosfēra.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Kokneses Mūzikas skolas audzēkņi piedalās konkursā "Sudraba flauta"

24.04.2024

20240416-185645.webpNo 16.līdz 19 aprīlim Mārupes mūzikas un mākslas skolā skanēja flautas vairāk kā parasti, jo notika IV Flautas spēles jauno izpildītāju konkurss "Sudraba flauta". 16 aprīlī Kokneses Mūzikas skolu uz konkursu devās pārstāvēt 2.klases audzēkne Melānija Ornicāne. Junioru grupā 29 dalībnieku konkurencē viņa ieguva Diplomu (19,33 punkti). Liels prieks par jaunās flautistes panākumiem!

Paldies par muzikālo atbalstu koncertmeistarei Ilonai Makareni!

Lasīt visu ziņu

Kokneses Mūzikas skolas kora klases audzēknis jauno vokālistu konkursā "Skaņais bolss" Rēzeknē

15.04.2024

20240409164614.jpgKokneses Mūzikas skolas 6. kora klases audzēknis  - Gustavs Jakubovičs 9. aprīlī piedalījās jauno vokālistu konkursā "Skaņais bolss" Rēzeknē. Konkursā piedalījās 45 dziedātāji (3 vecuma grupās meitenēm un zēniem) no Rēzeknes, Daugavpils, Balviem, Ludzas, Babītes, Jēkabpils un  Alūksnes mūzikas skolām.

Konkursa mērķis – attīstīt jauno dziedātāju profesionālo un māksliniecisko izaugsmi, popularizēt akadēmiskās mūzikas vērtības un sekmēt latgaliešu kultūras tradīciju saglabāšanu. Konkursā katrs dziedātājs izpildīja divas dažāda rakstura dziesmas, vienu no tām obligāto latgaliešu tautasdziesmu a cappella un brīvas izvēles dziesmu

Gustavs Jakubovičs konkursā C2 grupā (zēni no 13 -15 gadiem) par savu sniegumu ieguva 3. vietu.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Festivāls "Flautas pavēlnieka noslēpums"

09.04.2024

whatsapp-image-2024-04-05-at-18-46-49.jpgJau piekto gadu aprīlī Koknesē svinam flautas mūzikas svētkus "Flautas pavēlnieka noslēpums".  Savā pasākumā pulcinām flautas spēles audzēkņi no novada skolām. Šogad dalībnieku skaits pieaudzis līdz 28. Nemainīgi, kā ik gadu, repertuārā skanēja populārā mūzika no filmām, animācijas filmām, pop un rok mūzika solistu un ansambļu izpildījumā. Klausītājus priecēja Ričarda Rodžera, Henrija Mancini, Pola Simona, Džona Viljamsa un citu slavenu komponistu melodijas. Koncerta noslēgumā Kokneses, Pļaviņu un P. Barisona Aizkraukles Mūzikas skolu flautas klases audzēkņi apvienojās lielā flautu korī un izpildīja trīs skaņdarbus.

     Paldies visiem, kas piedalījās festivālā, kā arī  Pļaviņu Mūzikas skolas flautas skolotājai Aivai Siliņai un Kokneses Mūzikas skolas koncertmeistarei Ilonai Makareni!

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Apsveicam konkursantus!

03.04.2024

klavs-mikelsons.jpgIzskanējis III Starptautiskais Oskara Stroka Jauno pianistu un komponistu konkurss Daugavpilī attālināti, kuru organizēja Daugavpils Iespēju vidusskola. Konkursa mērķis  - sekmēt klavierspēles un kompozīcijas prasmju attīstību jaunajiem mūziķiem un godināt pasaules slavenā komponista un pianista Oskara Stroka vārdu, kurš dzimis Daugavpilī. Mūsu skolas 2. klases audzēknis Klāvs Miķelsons, 42 dalībnieku konkurencē, ieguva III vietu. Viņa skolotāja Ilona Makareni. 6. klases audzēknis Ričards Logins, 18 dalībnieku konkurencē, ieguva arī  III vietu. Viņa skolotāja Zane Stupāne.

Paldies audzēkņiem un skolotājām. Lai nepazūd centība un apņēmība arī turpmākajās muzikālajās gaitās.

Lasīt visu ziņu galerija (2)
Pasākumu kalendārs
<>

Jaunākās galerijas


back to top