Kokneses mūzikas skola
lapas galva

Kokneses novads

Jaunumi

Kokneses mūzikas skola uzsāk 25. mācību gadu

02.09.2015

muzskola_010915_2.jpgKokneses Mūzikas skola 1.septembrī sāks savu pastāvēšanas divdesmit piekto gadu. Šajos gados skola manāmi pārvērtusies – skaistās, estētiski noformētās, gaišās telpās mūzikas instrumentu spēli, teorētiskās zināšanas apgūst 85 audzēkņi no Vietalvas, Klintaines, Meņģeles, Iršu, Bebru un Kokneses pagastiem.

Vispopulārākā un pieprasītākā pašlaik ir Flautas spēles klase, kā arī Saksofona spēles klase. Priecājamies par audzēkņu interesi Vijoļspēlē un Akordeona spēlē.

Jaunais mācību gads ritēs skolas jubilejas zīmē. Jau sākot ar 2016.gada janvāri sāksim svinības ar izglītības programmu prezentācijām, kuras notiks gan skolas zālē, gan Kokneses kultūras namā, gan ev.luteriskajā dievnamā. Mums atliek vien aicināt: “ Sekojiet reklāmai!”.

Visiem skolas bērniem, skolotājiem un vecākiem novēlam atklāsmēm pilnu, interesantu, radošu Jauno mācību gadu!

Kokneses Mūzikas skolas kolektīva vārdā – Silvija Cīrule

Audzēkņu papilduzņemšana Kokneses Mūzikas skolā

24.08.2015

2015.gada 31.augustā, plkst.18:00

KOKNESES MŪZIKAS SKOLĀ

audzēkņu papilduzņemšana sekojošās profesionālās ievirzes izglītības programmās:

• Klavieru spēle;

• Kora klase;

• Pūšaminstrumentu spēle (trompete, trombons, tuba)

Vairāk informācijas – m.t. 29159071

No Vīnes mājup ar zelta medaļu

03.08.2015

No 28. līdz 30. jūlijam Vīnē notika pasaules orķestru festivāls. Ar iegūtu zelta medaļu no grandiozā muzikālā pasākuma mājup atgriezies Latvijas jauniešu pūtēju orķestris, kura sastāvā spēlēja koknesietes saksofonistes Elza Lācīte un Laura Vilcāne. Abas meitenes arī pērn bija šī orķestra dalībnieces. Šopavasar Elza un Laura absolvēja Kokneses mūzikas skolu, kur saksofona spēli mācījās pie pedagoga Ziedoņa Puķīša. Lai meitenes Latvijas Jauniešu pūtēju orķestra sastāvā piedalītos Pasaules orķestru festivālā, Kokneses novada dome viņu brauciena dalības maksai piešķīra finansējumu -  440 eiro.

Lasīt visu ziņu

Absolventi 2015

04.06.2015

ipf_5652_1.jpgŠogad Mūzikas skolu beidza 9 absolventi.

Kora klasi Agnese Dzirkale (ped. Lelde Kamzole - Gagaine) , klavieru klasi Atis Āre, Jūlija Laurinaviča, Andris Belousovs, Beāte Beatrise Brūvere, Renāte Zjukova ( ped. I. Makareni, O. Smelnaka, J. Bumbišs, A. Puķīte) flautas klasi Elīza Matušonoka, Anna Ziediņa un Otto Gustavs Bērzkalns ( ped. E. Veldre).

Paldies bērniem, ka izturēja cits sešus, cits astoņus gadus, taču vislielākais paldies vecākiem par atbalstu, izturību šajā grūtajā mācību laikā.

Paldies par mīļajiem vārdiem un novēlējumiem skolas direktorei Silvijai Cīrulei un kolektīvam.

Iveta Bērziņa

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Kokneses mūzikas skolas mācību gada atskaites koncerts

02.06.2015 17:00 kur : Kokneses kultūras centrs

02062015_muzikas_skola_1_1.jpg

Ar atskaites koncertu 2. jūnijā veiksmīgu mācību gada noslēgumu atzīmēja Kokneses mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi. Kultūras nama zālē bija pulcējies viss skolas kolektīvs, audzēkņi, vecāki un citi mūzikas draugi.

Koncerts aizsākās ar Beātes Beatrises Brūveres izpildīto skaņdarbu “Pirmo reizi 1.klasē”. Tālāk klausītājus priecēja mazo vijoļnieču ansamblis skolotāja Jāņa Atslēgas vadībā. Uz “Dziesmas prieku” un “Jautro danci” aicināja kora klases ansamblis un skolotāja Lelde Kamzole-Gagaine. Ar noslēpumainajām flautas skaņām mūs iepazīstināja Ilonas Makareni audzēknes Paula Užule un Anna Ziediņa. Allas Puķītes audzēkņi priecēja ar skaņdarbiem “Allegro” un “Aria”. Kamerorķestris un skolotāja Iveta Bērziņa ar burvīgām akordeonu skaņām uzbūra ainas no kinofilmas “Titāniks”. Ziedoņa Puķīša vadītais saksofonu trio un saksofona ansamblis spēlēja jautri un atraktīvi, ar to izpelnoties varenus skatītāju aplausus. Koncerts noslēdzās ar skolas kora uzstāšanos un dziesmu “Paši skaistākie vārdi”.

Lasīt visu ziņu galerija (31)

Kokneses mūzikas skolas kamerorķestris „Akordeona dienu” ietvaros spēlē Lielajā ģildē

11.05.2015

img_1671_1.jpg29.aprīlī ar Samāriešu fonda atbalstu Kokneses mūzikas skolas kamerorķestris devās uz Rīgu, kur „Akordeona dienu” ietvaros spēlēja noslēguma pasākumā Lielajā ģildē. Koncerts noritēja divās daļās - pirmajā daļā katrs kolektīvs spēlēja divus skaņdarbus no sava repertuāra, otrajā daļā koporķestrī muzicēja bērni un jaunieši no Maskavas bērnu un jauniešu centra „Izglītība un Kultūra”, Minskas mūzikas vidusskolas, Ugāles mūzikas un mākslas skolas, Rīgas Skolēnu pils un Kokneses mūzikas skolas.

Lasīt visu ziņu

Ak, aprīli!

20.04.2015

img_6906_1.jpgAprīlis Kokneses mūzikas skolā šogad ir neparasti „karsts” mēnesis: ieskaites, koncerti, eksāmeni, skates mijas ar obligātajām stundām, mēģinājumiem. Ja vien diennaktī būtu mazliet vairāk kā 24 stundas, tad, varbūt, atliktu kāds brīdis atpūtai!

Skolas koris veiksmīgi izturējis Dziesmu svētku atlases I kārtu. Piešķirtā I pakāpe dod iespēju II kārtā uzrādīt vēl labāku rezultātu un tikt uz Lielo vasaras notikumu Rīgā. Atlase būs skaudra un nežēlīga, jo Latvijā skolēnu koru ir daudz, taču Mežaparka estrādē visiem vietas nepietiks… . Tādēļ novēlēsim skolas korim izturību un līdz 11.maijam (II kārtas dienai) no sirds pastrādāt un „noslīpēt” visas Dziesmu svētku repertuāra dziesmas, jo viena no tām būs obligāta, bet pārējās divas tiks izlozētas 5 dienas pirms uzstāšanās!

Lasīt visu ziņu

Valsts konkursā “Pūšaminstrumentu spēle” 1. vieta koknesietei Unai Gadzānei

04.03.2015

z_pukitis_u_gadzane_a_pukite_1.jpgLatvijas profesionālās ievirzes mūzikas izglītības iestāžu izglītības programmas "Pūšaminstrumentu spēle" audzēkņu Valsts konkursa III kārtā (FINĀLĀ) Kokneses mūzikas skolas 4.klases audzēkne Una Gadzāne (skolotājs: Ziedonis Puķītis, koncertmeistare: Alla Puķīte) ieguva 1.vietu "Saksofona spēle" programmas I grupā (vecumā līdz 12 gadiem). Konkursu rīkoja Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar mūzikas izglītības iestādēm un nozares nevalstiskajām organizācijām, un tā mērķis bija: attīstīt audzēkņu profesionālās prasmes un uzstāšanās kultūru pūšaminstrumentu spēlē, pārraudzīt izglītības kvalitāti profesionālās ievirzes mūzikas izglītības sistēmā - mācību darba procesu, pedagogu un audzēkņu darba rezultātus.

Valsts Konkursa forma veido trīs kārtas: I kārta notiek visās Latvijas mūzikas skolās, un tajā jāpiedalās visiem "Pūšaminstrumentu spēles" programmas audzēkņiem (izņemot 1.klasi).

Lasīt visu ziņu

Radīti mūzikai

20.02.2015

egija_veldre_1.jpgAr 1.martu Kokneses mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi ik svētdienu plkst. 18:50 būs pie LTV1 ekrāniem, lai skatītos raidījumu „ Radīti mūzikai”. Raidījumā piedalās mūsu skolas flautas spēles skolotāja, J.Vītola Mūzikas akadēmijas II kursa studente Egija Veldre. Skolotāja 2014.gada oktobrī sāka aizvietot skolotāju Gundegu Ermiču. Ar audzēkņiem skolotāja apbrīnojami ātri atrada kontaktu! Jau pēc dažiem mēnešiem Egija veda savas audzēknes uz valsts konkursu Daugavpilī, kur tika gūti vērā ņemami panākumi – III vieta un Atzinības. Skolotājas flautas skaņas, kā tāds paradīzes putna dziedājums, piepilda skolas telpas dienās, kad skolotāja no Rīgas atbrauc uz darbu Koknesē.

Lasīt visu ziņu

Koknesieši konkursā Saxophonia

18.02.2015

Noslēdzies "Saxophonia 2015" pasākums. Gan vienlaikus, gan pirms un pēc krāšņajiem Saxophonijas pasākumiem Latvijas Mūzikas skolu audzēkņi sacentās saksofona spēlē. Šajā konkursā piedalījās arī trīs Kokneses Mūzikas skolas skolotāja Ziedoņa Puķīša audzēknes – Līva Liepiņa, Laura Vilcāne un Una Gadzāne.

Līva Liepiņa ieguva ļoti labu konkursu pieredzi, Laura Vilcāne ieguva Atzinības rakstu (un „Atzinības rakstu meistares” titulu), bet Una Gadzāne – ierindojās II vietā. Meiteņu drošais atbalsts bija koncertmeistare Alla Puķīte.

Kokneses Mūzikas skolas kolektīvs ir gandarīts par sasniegtajiem rezultātiem un pateicas meitenēm par ieguldīto darbu, bet skolotājiem Puķīšiem labas veselības un izturības vēlējumi!

Silvija Cīrule

Apsveicam!

26.01.2015

roze.jpgAPSVEICAM! XX Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu konkursāKokneses Mūzikas skolas saksofoniste Laura Vilcāne ieguva DIPLOMU. Līdz III vietas iegūšanai pietrūka vien 1,5 punkts!

Pasākumu kalendārs
<>

Jaunākās galerijas


back to top