Kokneses mūzikas skola
lapas galva

Kokneses novads

Jaunumi

Kamermūzikas koncerts "Fa, sol, la" skaņās

03.11.2017

img_9048.jpg31. oktobra vakarā, kad liela daļa bērnu bija devušies saldumu medībās, svinot Halovīna svētkus, Kokneses Mūzikas skolā audzēkņi, pedagogi, vecāki un akordeona mūzikas cienītāji baudīja kamermūzikas koncertu. Kokneses Mūzikas skolas skolotāja Karolīne Vancāne ar savu domubiedreni, pianisti Karīnu Goldmann-Ļebedevu no Berlīnes, kā arī akordeonistu ansambli "Opuss" no Rīgas visiem klausītājiem dāvināja brīnišķīgu koncertu un iespēju akordeona skanējumu klausīties virtuozā izpildījumā.

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Klavieru duets koncertu tūri sāk Koknesē

26.10.2017 17:00 kur : Kokneses kultūras centrs

img_9013.jpgNopietnās mūzikas cienītājiem 26. oktobrī Kokneses kultūras namā bija vienreizēja iespēja baudīt klavieru dueta: Roksanas Tarvides un Kaspara Bumbiša kamermūzikas koncertu. Talantīgie mūziķi kopā muzicēt sākuši šajā vasarā, un tieši koknesiešiem bija gods pirmajiem baudīt viņu kopdarbu.

Koncerts notika ar Kokneses mūzikas skolas ierosmi, tāpēc klausītāju vidū bija gan skolas pedagogi, gan audzēkņi, viņu vecāki un vecvecāki. Bērniem, kuri mācās mūzikas skolā, tā bija lieliska mācību stunda, ko dāvā brīnumainā mūzikas pasaule.

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Kamermūzikas koncerts

31.10.2017 16:30 kur : Kokneses mūzikas skola
kamermuzikas_koncerts_31102017.jpg

Otrdien, 31.oktobrī plkst.16.30

Kokneses Mūzikas skolā

 KAMERMŪZIKAS

KONCERTS

 Piedalās:

  •  Karīna Goldmann- Ļebedeva
  • Karolīne Vancāne;
  • Akordeonistu ansamblis „Opuss”
Lasīt visu ziņu

Zinību diena Kokneses Mūzikas skolā

01.09.2017 12:00 kur : Kokneses mūzikas skola

1. septembrī pulksten 12 Zinību diena Kokneses Mūzikas skolā.0109017_kms.jpg

Lasīt visu ziņu

Audzēkņu uzņemšana Kokneses Mūzikas skolā

28.08.2017 18:00 kur : Kokneses mūzikas skola
muz_sk_papildus-uznemsana-2017.jpg

Kokneses Mūzikas skola
2017./2018.m.g.uzņem audzēkņus
šādās specialitātēs:

- Akordeona spēle
- Klavieru spēle
- Kora klase
- Tubas spēle
- Trombona spēle

Iestājeksāmens 28.augustā plkst.18.00
Kontakttālruņi: 65161292; mob.29856079

Lasīt visu ziņu

Koknesieši atklāj Eduarda Rozenštrauha daiļrades lappuses

19.06.2017

1rozen_1.jpg2017. gada 15. jūnijā Latviešu Biedrības namā notika dziedātājas Indras Lintiņas – Lučkas veidotais lielkoncerts „Tāpat kā toreiz” veltīts atmodas laika dziesminieka, komponista Eduarda Rozenštrauha daiļradei. Indra Lintiņa tolaik bija viņa skatuves partnere. Koncerta pirmā daļa izskanēja kā viņas personīgās atmiņas par šo laiku ar fragmentiem no grāmatas „Jasmīn, baltais, mana mūža…”. Tās ir rindas no dziesmas, kuru savulaik Rozenštrauhs veltīja Indrai. Koncerta vadītāja Līga Jenča-Salcēviča lasīja atmiņas: ”Atskatoties pagātnē, tie gadi, kad uzstājos kopā ar Eduardu, bija visskaistākais laiks manā mākslinieces dzīvē. Bija pārpildītas zāles, ļaudis cēlās kājās, klausoties viņa dziesmas. Nezinu, vai tagad kāds mākslinieks spēj tā aizraut un saviļņot publiku, pulcējot brīvdabas estrādēs klausītāju tūkstošus. Rozenštrauhs mani izcēla savos koncertos”.

Uzzinājām, ka Rozenštrauhs kara gaitās ir bijis Koknesē, racis tranšejas un kauju starplaikos ir spēlējis akordeonu un karavīri dziedājuši. Dziesmas, kuras izskanēja pirmajā daļā bija mazpazīstamas, tās aranžējis Atvars Sirmais, kurš pats arī atskaņoja dziesmu pavadījumus. Dziesmas kuplināja baleta mākslinieku, Indras Lintiņas dēla Kristapa Lintiņa un viņa sievas Kie Konishi horeogrāfijas.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Panākumiem bagātais Kokneses Mūzikas skolas mācību gads

31.05.2017

16ap_2.jpgLīdz ar siltām pavasara vēsmām Kokneses Mūzikas skolā izskan mācību gads. Mūsu skolā tas ir bijis īpaši ražīgs. Kā vienmēr gan pirmais, gan otrais mācību pusgads ir piepildīts ar daudzveidīgām muzikālām aktivitātēm – koncertiem, konkursiem, festivāliem un radošām pēcpusdienām. Gada garumā visiem mūzikas skolas audzēkņiem ir iespēja sevi parādīt uz skatuves individuāli un kolektīvā. Taustiņinstrumentu spēle – klavierspēle 3. klases audzēknis Edmunds Beķers (pedagogs Ilona Makareni) XII Straptautiskajā P. Čaikovska klaviermūzikas izpildītāju konkursā ieguva III vietu. Klavierspēles audzēkņu Valsts konkursa II kārtā 2. klases audzēkne Elizabete Skrastiņa ieguva Pateicību, Edmunds Beķers - Atzinību, 5.klases audzēkne Evelīna Vitenberga III vietu. Viņu pedagogs ir Ilona Makareni.

Visi mūsu skolas audzēkņi, neatkarīgi no specialitātes, spēlē klavieres, trīs no viņiem piedalījās IV Latvijas mūzikas skolu un mūzikas vidusskolu audzēkņu festivālā „Vispārējās klavieres” - Aleksis Krūmiņš ( Taustiņinstrumentu spēle – akordeona spēle), Alise Krūmiņa ( Pūšaminstrumentu spēle – flautas spēle) un Krista Ģēģere (Vokālā mūzika – kora klase). Viņu pedagogi Ilona Makareni un Jānis Bumbišs.

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Kokneses Mūzikas skolas izlaidums

27.05.2017 kur : Kokneses kultūras centrs

15iza_1.jpg27. maijā Kokneses Mūzikas skolā bija svētki – izlaiduma diena. Šajā mācību gadā skolu absolvēja 12 audzēkņi piecās profesionālās ievirzes izglītības programmās. Vokālās mūzikas – kora klases absolventi ir Jānis Bots, Krista Ģēģere, Linda Saldava, pedagogs Lelde Kamzole – Gagaine.

Pūšaminstrumentu spēles – saksofona spēles klasi absolvēja Una Gadzāne, Edijs Puišelis, Laura Lelde Kalviša, pedagogs Ziedonis Puķītis, kā arī flautas spēles klases absolventes ir Lilija Ozoliņa un Lelde Sproģe, pedagogs Gundega Ermiča. Taustiņinstrumentu spēles – klavierspēles klasi absolvēja Lelde Sīpola un Kristīne Teicāne, pedagogs Ilona Makareni, akordeona spēles klasi pabeidza Linda Laine Kalviša un Ēriks Vilde, pedagogi Karolīne Vancāne un Iveta Bērziņa. Una, Lilija, Lelde, Kristīne, Laura Lelde un Linda Laine mācības vēl turpinās, Ēriks turpinās spēlēt skolas kamerorķestrī.

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Kokneses Mūzikas skola uzņem audzēkņus

10.05.2017

Kokneses Mūzikas skola 2017./2018.m.g.uzņem audzēkņus šādās specialitātēs:

  • Akordeona spēle
  • Klavieru spēle
  • Kora klase
  • Saksofona spēle
  • Tubas spēle
  • Eifonija spēle
  • Vijoles spēle
  • Trombona spēle
  • Trompetes spēle

Konsultācijas 29.maijā plkst.18.00. Iestājeksāmens 31.maijā plkst.18.00

Kontakttālruņi: 65161292; mob.29856079.

Kokneses Mūzikas skolas dziedātāji Dienvidlatgales reģiona mūzikas skolu festivālā

10.05.2017

5brak_1.jpgPašās aprīļa beigās Kokneses Mūzikas skolas vecāko klašu koris pēc 4 gadu pārtraukuma atkal posās ceļā, lai piedalītos Dienvidlatgales reģiona mūzikas skolu XVI Koru festivālā – koncertā. Festivālu organizē St. Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola, lai stiprinātu skolu kordziedāšanas tradīcijas. Festivālā – koncertā tika aicināti piedalīties jebkura sastāva mūzikas skolu kori ar brīvi izvēlētu programmu un iestudētām kopkora dziesmām.

Šogad festivālā piedalījās 10 koru kolektīvi no St. Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas, Ilūkstes Mūzikas un mākslas skolas, Špoģu Mūzikas un mākslas skolas, Viesītes Mūzikas un mākslas skolas, Aglonas bazilikas Kora skolas, Krāslavas mūzikas skolas un Kokneses dziedātāji. Kokneses Mūzikas skolas kora audzēkņi ar rūpību gatavoja savu uzstāšanās programmu, ko klausītāji Koknesē varēja dzirdēt marta sadziedāšanās koncertā. Dziedātās dziesmas izskanēja pārliecinoši un droši.

Lasīt visu ziņu galerija (5)
Pasākumu kalendārs
<>

Jaunākās galerijas


back to top