Kokneses mūzikas skola
lapas galva

Kokneses novads

Jaunumi

Meistarklases saksofonā

26.03.2018

img_20180324_193047.jpg24. martā Kokneses Mūzikas skolā, sadarbojoties ar  Latvijas vadošo saksofonu kvartetu - Rīgas saksofonu kvartetu, notika meistarklases saksofona spēlē. Rīgas saksofonu kvarteta mūziķi – Katrīna Kivleniece, Baiba Tilhena, Ainars Šablovskis un Artis Sīmanis,  ir ne tikai lieliski izpildītāji, bet arī pieredzes bagāti pedagogi un Koknesē bija ieradušies, lai strādātu ar jaunajiem saksofonistiem. Prieks par to, ka arī mūsu skolas pedagogs Ziedonis Puķītis visas dienas garumā strādāja kā meistars. Vairāku stundu garumā viņi apmācīja mūsu jaunos mūziķus saksofona spēles dažādos elementos, dalījās pieredzē un iedvesmoja viņus turpmākajai saksofona spēles apmācībai.

Šajā pasākumā piedalījās ne tikai mūsu skolas saksofona spēles audzēkņi, bet arī saksofona spēles pedagogi un audzēkņi no Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas, Ogres Mūzikas skolas, Kārļa Kažociņa Madlienas Mūzikas un mākslas skolas, Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas.

Lasīt visu ziņu galerija (37)

Riču raču Kokneses Mūzikas skolā

13.03.2018

img_20180308_wa0030.jpgKokneses Mūzikas skolā notika ikgadējā muzikāli radošā pēcpusdiena "Riču raču", šoreiz veltīta Jāzepa Vītola daiļradei. Kokneses Mūzikas skolas komandu pārstāvēja Aleksis Krūmiņš, Jānis Hermanis Liepiņš, Keita Apsāne, Keisija Vidiņa, Rūta Midere un Sandija Zizlāne ( ped.Gundega Ermiča). 

Pretī mūsu komandai stājās Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi (ped. Jolanta Puķīte). Audzēkņiem bija cītīgi jāgatavojas šim pasākumam - jāveic mājas uzdevums – savas komandas prezentēšana. Un tad, pusotras stundas garumā, tika veikti dažādi uzdevumi - Puzles "Jāzeps Vītols" likšana, komponista skaņdarbu atpazīšana, mūzikas terminu skaidrošana, tautasdziesmu dziedāšana ar pašu veidotu muzikālu pavadījumu un milzu domino likšana. Ļoti atraktīvi un zinoši bija arī skatītāji, kuri aktīvi līdzdarbojās. Ar bungu rīboņu un uzmundrinošiem saucieniem viņi  atbalstīja savas komandas. 

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Kokneses Mūzikas skolā meistarklases saksofona spēlē

24.03.2018 12:00

kms_saksofonu_meistarklase.jpg

24.martā Kokneses Mūzikas skolā meistarklases saksofona spēlē

Dienas kārtība

  • 12.00 – 14.00 klasēs individuālās meistarklases
  • 14.00 – 15.00 kamerzālē darbs ar ansambli
  • 15.00 – 16.00 darbs ar saksofonu kori Lielajā zālē
  • 16.00 - 17.00 saksofona kora mēģinājums Lielajā zālē
  • 18.00 Koncerts
Lasīt visu ziņu

I Starptautiskais akordeona mūzikas izpildītāju solistu un kolektīvās muzicēšanas konkurss Koknesē

28.02.2018

20180224_191311.jpg24. februārī Kokneses Mūzikas skolā visas dienas garumā – no agra rīta līdz vēlam vakaram skanēja akordeona mūzika,  I Starptautiskais akordeona mūzikas izpildītāju solistu un kolektīvās muzicēšanas konkurss.

Doma par šī konkursa organizēšanu radās tāpēc, ka akordeona spēle republikas mūzikas skolās ir zaudējusi savu popularitāti. Ar prieku vēroju koru, pūtēju, stīgu un pianistu kustību Latvijā, augsta līmeņa meistarklases,  konkursus un festivālus. Arī akordeons ir unikāls, tembrāli daudzveidīgs instruments, kas varētu priecēt klausītājus, arī orķestros.

Koknesē bija sabraukuši 127 dalībnieki no divdesmit četrām Latvijas, sešām Lietuvas un Kaļiņingradas (Krievija) skolām. Audzēkņi muzicēja piecās vecuma grupās.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Kokneses Mūzikas skolas audzēknes jauno dziedātāju konkursā

31.01.2018

20180117_162150.jpgŠā gada 17. janvārī Kokneses Mūzikas skolas kora klases audzēknes Krista Strazdiņa un Viktorija Lenora Kraukle piedalījās IX Staņislava Broka jauno dziedātāju konkursā, ko organizēja St. Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola. Konkursā piedalījās 56 jaunie solisti, 11 vokālie ansambļi, 7 dueti un 4 trio no 12 Latvijas Mūzikas skolām, kā arī dalībnieki no  Minskas (Baltkrievija) un Radvilišķiem (Lietuva).

St. Broka Jauno dziedātāju konkursā meitenes piedalās jau otro reizi. 2016. gadā audzēknes konkursā piedalījās Kokneses Mūzikas skolas vokālā ansambļa sastāvā.

Lasīt visu ziņu

Pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides kursi

22.01.2018

20. janvārī Kokneses Mūzikas skolā notika Pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides kursi mūzikas teorētisko priekšmetu skolotājiem. Kursus vadīja lektori no Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas – Gaļina Zavadska un Artūrs Saveljevs.  

Nodarbībās piedalījās skolotāji no P. Barisona Aizkraukles Mūzikas skolas, Lielvārdes Mūzikas un mākslas skolas, Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas, Pļaviņu Mūzikas skolas, Rīgas Latgales priekšpilsētas mūzikas skolas, A. Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolas, I. Gaiša Kokneses vidusskolas, Bebru pamatskolas, Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas, PII „ Gundega” un Kokneses Mūzikas skolas.

Pedagogi saņēma  ļoti pamatotu teorētisku informāciju. Taču visinteresantākās bija praktiskās nodarbības, jo solfedžo un mūzikas literatūras stundās var izmantot arī mūsdienu tehnoloģijas,  mūzikas instrumentus, kurus audzēkņi apgūst skolā. Lektori  uzskatāmi parādīja ģitārspēli kā mācību metodi audzēkņu muzikālās dzirdes un ritma attīstībā. Skolotāji arī savstarpēji dalījās pieredzē.

Lasīt visu ziņu

Ziemassvētku ieskaņas koncerts "Sajūti Ziemassvētkus"

03.01.2018

img_20171219_171229.jpg 19. decembrī Kokneses kultūras namā izskanēja Ziemassvētku ieskaņas koncerts „ Sajūti Ziemassvētkus”.   Skolas audzēkņi  pedagogu vadībā muzicēja gan solo, gan ansambļos dažādos sastāvos, gan orķestrī. Izskanēja arī drosmīgi eksperimenti senioru kora „Alaine” un akordeonistu orķestra izpildījumā.

II semestris kā parasti būs bagāts ar dažādiem konkursiem, festivāliem, koncertiem un gandarījumu sniedz audzēkņu ieguldītais milzīgais darbs instrumentu spēlē un dziedāšanā.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

XIII Starptautiskā P. Čaikovska klaviermūzikas izpildītāju solistu un klavierduetu konkursa iespaidā

08.12.2017

20171202_180119.jpgIr izskanējis XIII Starptautiskais P. Čaikovska klaviermūzikas izpildītāju solistu un klavierduetu konkurss. Šogad konkursā piedalījās 37 audzēkņi no 18 skolām: Birzgales, Dagdas, Daugavpils, Ikšķiles, Jēkabpils, Juglas, P. Jurjāna MS, Jūrmalas, Kārsavas, Kokneses, Latgales priekšpilsētas MS, Madonas, Skrīveru, Staiceles, Talsu, Tukuma, Vecumnieku un Klaipēdas.

Viskuplāk pārstāvētas bija Juglas, P. Jurjāna un Klaipēdas skolas, kuras uz konkursu atveda katra 4 audzēkņus.

Konkursu vērtēja J. Karosa Klaipēdas Mūzikas skolas klavierspēles pedagogs, vecākā eksperte Vaiva Purlyte, Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas direktora vietniece mācību darbā, pedagogs Elīna Bambāne un Ādažu Mākslu un mūzikas skolas un J. Mediņa Mūzikas vidusskolas klavierspēles pedagogs, starptautisku konkursu laureāts Latvijā un Krievijā  Kaspars Bumbišs.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Kokneses Mūzikas skolas audzēkņu koncerts “Rakstu raksti Latvijai”

14.11.2017 17:00 kur : Kokneses mūzikas skola

img_5391.jpgAr mīlestību 14. novembra pēcpusdienā izskanēja mūsu skolas skolotāju un audzēkņu veltījums „Rakstu raksti Latvijai”.

Skanīgi un izteiksmīgi priekšnesumi skatītājus piesaistīja viens pēc otra. Koncertā skanēja gan jautra tautas mūzika, gan nopietni klasiķu skaņdarbi.

Interesanti un savdabīgi ansambļi  priecēja klausītājus.  A. Niedres un E. Ozoliņas klavierdueta, kora klases trio,  flautu ansambļa,  vijoļu ansambļa un jauktā ansambļa – K. Teicānes, E. Vitenbergas, M Eglītes, G. Beķeres, L. Ozoliņas,  debija. 

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Multfilmu karuselis ir iegriezts!

10.11.2017 17:00 kur : Kokneses mūzikas skola

img_5351.jpg10. novembrī mūzikas mīļotāji tika aicināti uz pasākumu Kokneses Mūzikas skolā "Multfilmu karuselis", kurā pedagogu Ilonas Makareni un Gundegas Ermičas audzēkņu izpildījumā skanēja melodijas no pasaulē populārām multiplikācijas filmām. "Pasaciņa", "Runcis Leopolds", "Krokodils Gena", "Astoņi kustoņi" un "Zelta sietiņš" ļāva pieaugušajiem atgriezties savā bērnībā, bet mazajiem klausītājiem tuvākas šķita melodijas no animācijas filmām "Rozā pantēra", "Šreks", "Anastasija", "Sapinušies" un "Alfabēts". Katrs muzikālais priekšnesums tika papildināts ar video fragmentu. Koncerts, kurā instrumentu spēle apvienota ar mūsdienu IT, skolā notiek pirmo reizi, un cerams, ne pēdējo. Par ieguldīto darbu video montāžā sirsnīgs paldies jāsaka  Sanitai Šiballo. Paldies koncertmeistaram Raitim Kveskam un koncerta dalībniekiem par pozitīvajām emocijām.

Lasīt visu ziņu galerija (12)
Pasākumu kalendārs
<>

Jaunākās galerijas


back to top