Kokneses mūzikas skola
lapas galva

Kokneses novads

Jaunumi

Kokneses Mūzikas skolas audzēkņi piedalās konkursā "Sudraba flauta"

24.04.2024

20240416-185645.webpNo 16.līdz 19 aprīlim Mārupes mūzikas un mākslas skolā skanēja flautas vairāk kā parasti, jo notika IV Flautas spēles jauno izpildītāju konkurss "Sudraba flauta". 16 aprīlī Kokneses Mūzikas skolu uz konkursu devās pārstāvēt 2.klases audzēkne Melānija Ornicāne. Junioru grupā 29 dalībnieku konkurencē viņa ieguva Diplomu (19,33 punkti). Liels prieks par jaunās flautistes panākumiem!

Paldies par muzikālo atbalstu koncertmeistarei Ilonai Makareni!

Lasīt visu ziņu

Kokneses Mūzikas skolas kora klases audzēknis jauno vokālistu konkursā "Skaņais bolss" Rēzeknē

15.04.2024

20240409164614.jpgKokneses Mūzikas skolas 6. kora klases audzēknis  - Gustavs Jakubovičs 9. aprīlī piedalījās jauno vokālistu konkursā "Skaņais bolss" Rēzeknē. Konkursā piedalījās 45 dziedātāji (3 vecuma grupās meitenēm un zēniem) no Rēzeknes, Daugavpils, Balviem, Ludzas, Babītes, Jēkabpils un  Alūksnes mūzikas skolām.

Konkursa mērķis – attīstīt jauno dziedātāju profesionālo un māksliniecisko izaugsmi, popularizēt akadēmiskās mūzikas vērtības un sekmēt latgaliešu kultūras tradīciju saglabāšanu. Konkursā katrs dziedātājs izpildīja divas dažāda rakstura dziesmas, vienu no tām obligāto latgaliešu tautasdziesmu a cappella un brīvas izvēles dziesmu

Gustavs Jakubovičs konkursā C2 grupā (zēni no 13 -15 gadiem) par savu sniegumu ieguva 3. vietu.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Festivāls "Flautas pavēlnieka noslēpums"

09.04.2024

whatsapp-image-2024-04-05-at-18-46-49.jpgJau piekto gadu aprīlī Koknesē svinam flautas mūzikas svētkus "Flautas pavēlnieka noslēpums".  Savā pasākumā pulcinām flautas spēles audzēkņi no novada skolām. Šogad dalībnieku skaits pieaudzis līdz 28. Nemainīgi, kā ik gadu, repertuārā skanēja populārā mūzika no filmām, animācijas filmām, pop un rok mūzika solistu un ansambļu izpildījumā. Klausītājus priecēja Ričarda Rodžera, Henrija Mancini, Pola Simona, Džona Viljamsa un citu slavenu komponistu melodijas. Koncerta noslēgumā Kokneses, Pļaviņu un P. Barisona Aizkraukles Mūzikas skolu flautas klases audzēkņi apvienojās lielā flautu korī un izpildīja trīs skaņdarbus.

     Paldies visiem, kas piedalījās festivālā, kā arī  Pļaviņu Mūzikas skolas flautas skolotājai Aivai Siliņai un Kokneses Mūzikas skolas koncertmeistarei Ilonai Makareni!

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Apsveicam konkursantus!

03.04.2024

klavs-mikelsons.jpgIzskanējis III Starptautiskais Oskara Stroka Jauno pianistu un komponistu konkurss Daugavpilī attālināti, kuru organizēja Daugavpils Iespēju vidusskola. Konkursa mērķis  - sekmēt klavierspēles un kompozīcijas prasmju attīstību jaunajiem mūziķiem un godināt pasaules slavenā komponista un pianista Oskara Stroka vārdu, kurš dzimis Daugavpilī. Mūsu skolas 2. klases audzēknis Klāvs Miķelsons, 42 dalībnieku konkurencē, ieguva III vietu. Viņa skolotāja Ilona Makareni. 6. klases audzēknis Ričards Logins, 18 dalībnieku konkurencē, ieguva arī  III vietu. Viņa skolotāja Zane Stupāne.

Paldies audzēkņiem un skolotājām. Lai nepazūd centība un apņēmība arī turpmākajās muzikālajās gaitās.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Sveicam ar debiju konkursā!

28.03.2024

Noslēdzies V Starptautiskais pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkurss "WIND STAR 2024" Mārupes Mūzikas un mākslas skolā. Konkurss notika klātienē un attālināti, un pulcināja ap 700 dalībniekus no 25 pasaules valstīm. Mūsu Pūšaminstrumentu spēles audzēknim Markam Adrianam Ozolam šī bija debija un iegūta godpilnā 2. vieta. Marks ir ļoti daudz un nopietni strādājis kopš piecu gadu vecuma. Paldies viņa skolotājam Jānim Grahoļskism un koncertmeistarei Zanei Stupānei. Vislielākais paldies Marka mammai par milzīgo atbalstu.

Lai izturība turpmākajā muzicēšanā!

https://youtu.be/VyYKdBYQTao

Lasīt visu ziņu

Pavasaris un mūzika mums prieku dāvā

27.03.2024

0ba03be5-7749-435b-8545-ec4e6f07160f.jpgMēs šodien jums dāvinām prieku,

To prieku ko pavasars sniedz,

Kas šūpojas pūpola zarā

Un saulei ar aci miedz.

26. martā izskanēja mūsu skolas Pavasara koncerts. Šoreiz muzicēja vairāk jaunāko klašu un interešu izglītības audzēkņi, tādēļ koncertā virmoja īpaša aura. Arī skolotājai Nadeždai Stankevičai šī bija debija koncerta vadīšanā un viņa ar savu pienākumu ļoti labi tika galā. Daži bērni kultūras centrā muzicēja pirmo reizi. Paldies visiem brīnišķīgajiem skolas audzēkņiem un visiem pedagogiem par darba ieguldījumu. Nedaudz atpūtīsimies Lieldienu brīvdienās un tad priekšā saspringtais mācību noslēguma cēliens ar ieskaitēm, eksāmeniem, konkursiem un koncertiem.

Lai visiem veselība un pacietība! Mūsu absolventiem veiksmīgs eksāmenu laiks!

Lasīt visu ziņu galerija (21)

Koru skatē pirmās pakāpes diploms

26.03.2024

f3526812-c244-484f-b98a-3bbb89328264.jpg20. aprīlī Aizkraukles novada vidusskolā notika Aizkraukles novada izglītības iestāžu koru skates pirmā kārta. Tajā piedalījās seši kori - Kokneses Mūzikas skolas, P. Barisona Aizkraukles Mūzikas skolas, A. Upīša Skrīveru vidusskolas, J. Jaunsudrabiņa Neretas vidusskolas, Pļaviņu vidusskolas, Aizkraukles novada vidusskolas koris "De Cantare".

Mūsu skolas Vecāko klašu koris ieguva pirmo pakāpi. Paldies skolotājai Leldei Kamzolei – Gagainei un koncertmeistarei Ilonai Makareni.

Lasīt visu ziņu galerija (4)
Pasākumu kalendārs
<>

Jaunākās galerijas


back to top