Kokneses mūzikas skola
lapas galva

Kokneses novads

Jaunumi

Divas ziemas

05.12.2023

pasakums1.jpg1. decembrī  Kokneses evaņģēliski luteriskajā  baznīcā bija pulcējušies ap pussimt  klasiskās mūzikas cienītāju,  lai pirmsadventes noskaņā baudītu muzikālu un skanīgu dāvanu. Par to bija parūpējusies  Karolīne Vancāne – Kokneses Mūzikas skolotāja, profesionāla pedagoģe, Rīgas Skolēnu pils akordeonistu ansambļa  "Opuss" vadītāja.

Pateicoties Karolīnes entuziasmam un uzņēmībai bagātināt akordeona repertuāra skanējumu,  kovida laikā tapa metodiskais darbs -  izcilā itāļu komponista Antonio Vivaldi visslavenākā skaņdarba "Četri gadalaiki" pārlikums diviem akordeoniem un citiem taustiņinstrumentiem.

Savukārt pateicoties atsaucīgiem cilvēkiem, kādi ir koknesieši Ilze un Dzintars Višķeri, kuru dēls arī ir Kokneses Mūzikas skolas audzēknis, Karolīnes darbs ir ieguvis grāmatas veidolu un 1. decembrī tika svinēta tās atklāšana.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Koncerts – dāvana Latvijai dzimšanas dienā

15.11.2023

9f1f8b73-8fbc-408b-8875-28c2ed067298.jpgLatvijas valsts 105. dzimšanas dienas svētku priekšvakarā Kokneses Mūzikas skolas audzēkņi savus vecākus un klausītājus priecēja koncertā. Lai gan bērni un jauniešu muzicēja no sirds, jo bija ļoti nopietni koncertam gatavojušies, tomēr sarūgtināja klausītāju sarunas un skaļā uzvedība priekšnesumu laikā. Pedagogi ikdienā audzina jaunos mūziķus, izglītotu mūzikas klausītāju, amatierkolektīvu dalībnieku, regulāri pārrunā kā jāuzvedas koncertā, taču mums pie šīs tēmas ir jāatgriežas un jāatgriežas, un kopā ar vecākiem.

Gribu uzteikt Kokneses Mūzikas skolas audzēkņus un pedagogus par to, ka ik katrā priekšnesumā bija jūtama mīlestība un milzīgs patriotisms uz to, ko bērns vēsta no skatuves, vai, turot rokā instrumentu, vai dziedot.

Lasīt visu ziņu galerija (21)

Dziesmām bagāts mūžs

13.11.2023

akk-8379.jpgNovembrī zem Latvijas brīvības zvaigznāja dzimuši stipri vīri ar staltu stāju un tēvzemes mīlestību sirdī. 2. novembris ir komponista un ārsta Andra Kristona dzimšanas diena.

Mūsu novada ļaudīm viņa vārds labi pazīstams, jo  kā Bebru pamatskolas absolvents vairāk nekā desmit gadus ir dāsni palīdzējis savai bērnības skolai un sava klases audzinātāja – tēlnieka Voldemāra Jākobsona memoriālajai mājai. Savukārt Kokneses kultūras centra senioru jauktā kora "Alaine" repertuārs ir kļuvis bagātāks ar viņa dziesmām. Andra Kristona sakomponētās dziesmu spēles "Pērses meitene" pirmizrāde izvērtās par skaistāko notikumu šīs vasaras Kokneses kultūras dzīvē.

"Iepazīstot Andra Kristona daiļradi un pateicībā par lielisku sadarbību "Pērses meitenes" iestudējuma laikā, radās iecere sarīkot viņa dzimšanas dienai veltītu koncertu. Komponista radošais pūrs ir plašs un daudzveidīgs un tajā ir gan bērniem rakstītas dziesmas, skaņdarbi korim un solistiem. Šajā reizē mēs ar Kokneses Mūzikas skolas audzēkņiem, kori "Alaine" un "Pērses meitenes" galveno lomu tēlotājiem gribējām sarūpēt kopīgu dāvanu brīnišķīgam komponistam un cilvēkam. No visas sirds centāmies dāvāt viņam skaistu svētku brīdi," teic koncerta idejas autore – Kokneses Mūzikas skolas direktore Iveta Bērziņa.

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Pārgājienā iepazīst Koknesi

16.06.2023

img-20230616-wa0038.jpg31. maijs Kokneses Mūzikas skolā ir liecību izsniegšanas diena. Mūsu vecāko klašu audzēkņi ar savām klasēm vispārizglītojošajā skolā devās mācību ekskursijās, bet mūsu mazie  - kopā ar skolotājiem devās pārgājienā "Iepazīsi Koknesi". Pārgājiena maršrutu izstrādāja skolas saimnieks Edmunds Tolēns un dežurante Anita Ločmele. Pārgājienā devās arī mūsu mazie interešu izglītības programmas bērni. Galamērķis bija Kokneses pilsdrupas un desiņu cepšana. Diena bija burvīga – silta saulīte, izglītojoši stāstiņi par Koknesi un rotaļas brīvā dabā.

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Pateicības dienas koncerts

18.05.2023

pateicibas-dienas-afisa.jpg30. maijā Kokneses kultūras centrā notika Kokneses Mūzikas skolas audzēkņu Pateicības dienas koncerts "Jau ziediem rotātas pļavas". Paldies par lielisko sniegumu visiem koncerta dalībniekiem!

Lasīt visu ziņu galerija (16)
Pasākumu kalendārs
<>

Jaunākās galerijas


back to top