Kokneses mūzikas skola
lapas galva

Kokneses novads

Jaunumi

Vasara iesākas Daugavas dziesmu skaņās...

13.06.2023

dsc0089.jpgLai gan Aizkraukles novada prese un sociālie tīkli aizmirsa pieminēt, tomēr arī Kokneses Mūzikas skolas vecāko klašu koris savu mācību gadu noslēdza ar skanīgu sadziedāšanos 2. jūnijā Aizkraukles kultūras centrā koru koncertā – albuma "Daugavas dziesmas" prezentācijā.

Darbs pie albuma vēl nav noslēdzies un ilgst jau 2 gadus. Kokneses Mūzikas skolas kora audzēkņi bija starp pirmajiem koriem, kas ierakstīja savas izvēlētās dziesmas skaņu ierakstu, ko krāšņāku veidojis komponists Valdis Zilveris, papildinot ar instrumentālo pavadījumu, kā arī jau pagājušā mācību gada nogalē koris piedalījās kopdziesmu ierakstos. Šī ir bijusi kora dziedātājiem jauna un neierasta prakse.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Lepojamies ar mūsu akordeonistiem!

30.05.2023

img-20230530-wa0003_0.jpgKokneses Mūzikas skolas akordeonistu mācību orķestris Starptautiskajā akordeona spēles konkursā "Concord of sounds" Mārupes Mūzikas un mākslas skolā ieguva 2. vietu.

Paldies audzēkņiem un viņu skolotājai Karolinei Vancānei par ieguldīto darbu un sasniegto rezultātu!

Skanīgs mācību gada noslēgums

15.05.2023

Kokneses mūzikas skolas vecāko klašu kora mācību gada noslēgums bagāts ar vairākiem dziesmotiem Aizkraukles novada koru pasākumiem, kuru idejas autors un virzītājs ir Aizkraukles novada koru virsdirģents Eduards Grāvītis.

632d139d-231f-44aa-90e6-6645005dcafa.jpgŠopavasar, 22.aprīlī koris piedalījās Garīgās mūzikas festivālā "Soli Deo Gloria", kas notika Aizkraukles Svētās Terēzes no Bērna Jēzus Romas katoļu baznīcā, kur izdziedāja visa mācību gada garumā rūpīgi gatavoto garīgās mūzikas programmu, kā arī klausījās citu bērnu koru no Aizkraukles, Skrīveriem un vieskolektīva no Rēzeknes sniegumā. Koncerta noslēgumā skanīgi un krāšņi izskanēja komponista Valda Zilvera pavadībā skaņdarbs "Soli deo Gloria", kas kļuvusi par festivāla himnu. Koris festivālā piedalās jau otro reizi.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Dalās pieredzē un gūst jaunas idejas

19.04.2023

img-20230419-wa0002.jpg18. aprīlī Kokneses Mūzikas skolā notika pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kursi "Pedagoģiskais un metodiskais darbs instrumentu spēlē ar pirmsskolas vecuma bērniem un profesionālās ievirzes sākumposma bērniem Kokneses Mūzikas skolā". Savā darba pieredzē dalījās mūsu skolas pedagogi akordeona spēlē  - Karoline Vancāne, pūšaminstrumentu spēlē – Jānis Grahoļskis un solfedžo – Nadežda Stankeviča. Pie mums ciemos bija mūsu novada pedagogi no Pļaviņu Mūzikas skolas, PII "Zīlīte", PII "Gundega", PII "Vasariņa", PII "Bitīte", Kokneses pamatskola – attīstības centra un A. Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolas.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Darbīgs un radošs pavasaris!

13.04.2023

img-20230413-wa0012.jpgKokneses Mūzikas skola ļoti spraigi un radoši vada šo pavasara cēlienu.

28. martā audzēkņu komanda, pedagoga Nadeždas Stankevičas vadībā, devās uz Skrīveru Mūzikas un mākslas skolu, lai piedalītos muzikāli radošajā viktorīnā "Riču – raču". Muzikālā pēcpusdiena tika aizvadīta pozitīvā gaisotnē, dažādās radošās aktivitātēs. Šogad audzēkņi sacentās zināšanās par komponistu, šī gada jubilāru Jāzepu Vītolu un noskaidroja visas Dziesmusvētku tradīcijas. Paldies Skrīveru Mūzikas un mākslas skolai par laipno uzņemšanu un  prieks, ka iepriekšējo gadu sāktās tradīcijas atkal varam turpināt.

Šajā dienā viesos uzņēmām kori "Alaine". Diriģenta Alda Lazdiņa vadībā koris atskaņoja gandrīz visu savu Dziesmusvētku programmu. Malači dziedātāji, daudz darba ieguldījuši, jo repertuārs nemaz nav vienkāršs.

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Ar "7. elementu" jauno komponistu konkursā

11.04.2023

pauls-viskers.jpg31. martā Ādažu novada Mākslu skolā notika jauno komponistu konkurss "Skaņuraksti Ādažos 2023", ko organizēja Latvijas Komponistu savienība sadarbībā ar Ādažu novada domi. Šajā konkursā piedalījās 5. akordeona klases audzēknis Pauls Višķers ar savu kompozīciju "7. elements".

Direktore Iveta Bērziņa – Kā sākās Tava interese par komponēšanu?

Pauls Višķers – Jau būdams maziņš, sapratu, ka man interesē dažādi instrumenti un viņu skaņa. Vecāki bija nopirkuši maziņu akordeoniņu un  spēļu ģitāru. Vēlāk no kaimiņiem atveda klavieres. Pats improvizēju, klausījos telefonā un atkārtoju dažādas melodiskās  un ritmiskās figurācijas. 6 gadu vecumā, vēl bērnudārzā, sāku mācīties mūzikas skolā.

I.B. Bet kā Tu saprati, ka melodijas nāk no Tevis paša?

P.V. Pagājušajā gadā, dienu pirms Ziemassvētkiem, man galvā atnāca melodija, kuru sāku spēlēt uz klavierēm. Nospēlēju savai specialitātes skolotājai K. Vancānei. Viņa noklausījās, ieteica dažas vietas vēl pielabot. Tā arī radās mana pirmā kompozīcija. Šobrīd manā galvā un pirkstos skan jau nākamās melodijas.

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Flautisti tiekas Koknesē

04.04.2023

img-20230331-wa0138.jpg31. martā jau trešo reizi Koknesē notika Novada flautas spēles audzēkņu populārās mūzikas  festivāls "Flautas pavēlnieka noslēpums". Šogad Pļaviņu, Kokneses un Pētera Barisona Aizkraukles Mūzikas skolas flautas klases audzēkņu ansambļu izpildījumā varēja dzirdēt melodijas no kino filmām "Mūzikas skaņas", "Tomasa Krauna afēra", "Džeims Bonds", no animācijas filmām "Bembijs", "Zelta sietiņš", no E.L. Vēbera mūzikla "Jāzeps un brīnumsapņu mētelis", kā arī mūziķu Pola Simona, Džona Lenona, Džeimsa Rae un Eda Šīrana populārās melodijas.

Koncerta noslēgumā  klausītājiem bija iespēja dzirdēt trīs skaņdarbus flautu kora izpildījumā.

  Paldies Pļaviņu mūzikas skolas flautas skolotājai Aivai Siliņai par atbalstu un sadarbību! Paldies koncertmeistarei Ilonai Makareni!

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Ciemos jaunie mūziķi no Daugavpils

16.03.2023

img-20230321-wa0012.jpg20. martā Kokneses Mūzikas skolā muzicēja mūsu reģionālās skolas Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas audzēkņi. Koncerts noritēja ļoti pozitīvā, ģimeniskā gaisotnē. Jaunie mūziķi ne tikai muzicēja, bet arī prezentēja savu instrumentu, skaidroja kādas iespējas un ieguvumus sniedz mācības mūzikas vidusskolā. Mūsu skolas audzēkņi uzdeva arī sev interesējošus jautājumus. Kļūt par mūziķi ir ļoti garš ceļš.

Lasīt visu ziņu galerija (14)
Pasākumu kalendārs
<>

Jaunākās galerijas


back to top